Wednesday, December 1, 2010

~ 7 YeaRs oF lOVe ~

Lagu ni sdih...

ChO kYUhyUN...
u MAkE mE cRy...huhuhu


video

SaJe nK kOnGSi nGaN koRG lAgu Ni...
BeSt....pGHayATaN yG bGUs...
wLUPuN KdENGarAn sDikIT sAYu tP...i LIkE...(^_^)

ps: harGAi oRg YG sYg KitE sBlM kiTe tRLAmbAT tUk mENyaYAngINya...JgN asYik mNCarI yG pErFecT sdGKn kIte jUA x pNAh PErFecT...

Sunday, September 26, 2010

~~~TeRimA kASiH SaHAbAt~~~

Dh lama aku x update blog ni...
kna wat solat hajat ni, kot2 ada pghuni lain..huhu

keBZan mmbuatkn aku lupa yg aku ada blog..
hal2 praktikum yg lom trurus g..
tesis yg still on da way nk siap..
dgn report2 projek yg nk kna anta mgu ni lg..

huhu..
tambahan lak dgn mslh yg mamat tu tmbulkn...
sume ni mnjadikn aku malas tuk marajinkn jari jemari aku tuk update blog nih..

Mlm ni adlh mlm yg lain drp yg lain..
aku dh mmpu trsenyum spt dulu..
aku dh mmpu glak sorg2 mcm dulu...
sume ni slth 7 bln brlalu..
ye..7 bulan..

hnya Allah je yg tau pe yg jd kt aku dlm tempoh 7 bulan ni..
suka dan duka aku...
pahit dan manis aku...aduhai...

thanks for u shabat...
kmunculanmu mmbuatkn aku jd spt dulu...
kmbali mnjadi diriku yg sbnr...
kutemui sinar dlm kgelapan..

mgkn pd org d sekelilingku mlihat aku sntiasa gmbira..
sdgkn dalamanku xsiapa yg mngerti..
xsiapa yg mngetahui...
namun kupercaya..
sume itu dugaan smata2...
dugaan utk mnjadikn aku lbih matang..
matang sbg manusia di bumi sementara ini..
insayAllah...


ps: trima kasih sahabat... (^_^)

~Field Trip Ke Kuala GandaH ~














Malas nk taip byk2...dh lama aku x update blog ni..huhu..rindu nk update...
skunk ni dh msuk mggu ke 10..arggghhh!! huhu..
sdikit ktensionan di sini ye...
Sabar3!..^_^

Fighto-OH!!!

Wednesday, April 28, 2010

~SeanDaiNya AkU jAtuH cIntA~

Ya Allah, jika aku jatuh cinta,
cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya pada-Mu,
agar bertambah kekuatan ku untuk mencintai-Mu.Ya Muhaimin, jika aku jatuh cinta,
jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku pada-Mu.

Ya Allah, jika aku jatuh hati,
izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut pada-Mu,
agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta semu.

Ya Rabbana, jika aku jatuh hati,
jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling dari hati-Mu.

Ya Rabbul Izzati, jika aku rindu,
rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalan-Mu.

Ya Allah, jika aku rindu,
jagalah rinduku padanya agar tidak lalai aku merindukan syurga-Mu.

Ya Allah, jika aku menikmati cinta kekasih-Mu,
janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirmu.

Ya Allah, jika aku jatuh hati pada kekasih-Mu,
jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepada-Mu.

Ya Allah, jika Kau halalkan aku merindui kekasih-Mu,
jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki
dan rindu abadi hanya kepada-Mu.

Ya Allah, Engkau mengetahui bahwa hati-hati ini telah berhimpun dalam cinta pada-Mu,
telah berjumpa pada taat pada-Mu, telah bersatu dalam dakwah pada-MU,
telah berpadu dalam membela syariat-Mu.
Kukuhkanlah ya Allah ikatannya.
Kekalkanlah cintanya.
Tunjukilah jalan-jalannya.
Penuhilah hati-hati ini dengan nur-Mu yang tiada pernah pudar.
Lapangkanlah dada-dada kami dengan limpahan keimanan kepada-Mu
dan keindahan bertawakal di jalan-Mu…. ameen Ya Robb…

“AKU CINTA PADA MU KARENA DUA SISI CINTA…
AKU CINTA AKAN DIRIMU..
AKU SELALU MENGINGATI MU,
BUKAN YG SELAIN MU..
ADAPUN CINTA KARENA ENGKAU PATUT DICINTAI ..
AKU TIDAK MENGETAHUI ALAM SEBELUM AKU TAHU AKAN DIRI MU..
TIADA PUJI DALAM HAL INI,DAN ITU BAGI DIRI KU..
TETAPI..
PUJI DALAM HAL INI,
DAN ITU ADALAH HANYA UNTUK MU..YA RABB”

Thursday, February 11, 2010

my 2nd field trip ~ Gunung Lang

lama sudey kubiarkan blog ini tidak berconteng...
sem nih bizi yang amat...
nak tulis blog pon kena pandai2 curik masa...
ni pon keje blambak lagi, nk buat mcm mana...
makin dekat dgn akhir sem nih, mkn bizi la nmpaknya...
lumrah pelajar universiti namanya..huhu

Sem nih aku bizi dengan field trip...
asyik2 field trip..sem nih jek ada 4 field trip...

Sungkai, Gunung Lang, Kuala selangor dan jugak Teluk Senangin...
Kat SUngkai aku derma darah kat pacat2 yang besar2 saiz dia...
KAt Gunung Lang plak, xdek langsung pacat, tapi panaz terik siot...
kulit pon dah terbakar separuh...eden makin golap..haha...sunburn...
xnak cakap byk...just nk upload gambar2 ms kt Gunung Lang 3 ari lpas...
Best!! huhu...cantik je pemandangan kat sana...tringin nak pegi lagi...lalalaaa....^_^

 




ps: gunung lang memang best! ^_^ waiting for da next field trip...yeyyeah!! ^_-

Friday, January 22, 2010

My fiRsT fiEld TriP ~ sunGKai

Ari ni aku bertolak ke Sungkai...

PAcat-pacat sekalian...
kami dak2 bio siap sedia untuk derma darah kat korang...
Kami akan pastikan pacat-pacat tersebut dapat makanan (darah kami) supaya mereka dpt terus hidup dan kekalkan species mereka di muka bumi ini...ngeh3...Maklumlah, ini kan subjek EKOLOGi...^_^

x sabar...keseronokan atau kedukaan?
Pegi dulu, rasa dulu, cuba dulu...
baru leh bagitau best ke tak best...
Yang penting...NIAT KENA BETUL...(ayat Pn Faridah - Lect Chem)