Thursday, November 12, 2009

AmbOi...MakAn SaKan..huhu


Semalam nk dijadikan cite, aku ngan kawan2 aku pegi makan kat Easy Corner, area2 sini jek. Sape yang join? Aku, Fifa, Dina, Minie, FaraH n HusMet Farah..aduhai..lupa lak Nama dia...huhu Dak Sains Math... Kami dak2 bIo baru jek lepas exam paper major [biochemistry n microbiology]...Minie ngan Farah pon sama [dak2 Sejarah]... kitOrang juSt tinGgal saTu Peper jek G..AlhAmdulillah.... Hanya Tuhan Jek yaNg tau Betapa Aku menunggu saatnye keempat2 paper nih berlalu... Sakit jiwa sey..hahaha... Dah malas nk hafal dan fahamkan fakta...Now we are FREE! [xsedar diri nih. Actually ada satu paper g KPN 2043..huhu]

Satu paper je lagi...18/11/09...ada gap 7 ari. Fuh... time exam subjek major, gap bukan main skit...Sebab tuh aku jadik mental skit, tido xckup, keje asyik ngadap buku..[aku jadi ulat dalam buku tu..hihi]....ingatkan aku sorang jek, rupa2nya kawan2 dak2 bio yg lain pon sama gak..Pakat rasa sikit2 sorang...Aduhai...

Malam semalam aku ngan Fifa, Dina, Minie [satu umah..aida xikut...] dengan nekadnya menyatakan persetujuan utk turun makan kt Easy Corner [makanan western...1 sem skali..mana taknya, harga dia standard ar...tp bg aku mahal.. dh niat nk mkn tu ada, aku relakan jek wet ni dikuarkan.... hehehe]

Sume makan chicken chop...yg blackpepper punya...sos dia cair skit, tapi bolehla layan..aku ni xbkira sangat bab2 makan...Ada rasa? Ada rupa? Gasak jek...hihi [yg penting HALAL ye kwn2..(^_-)]. Sambil2 tunggu tu kitorang amik gambar...
Tapi dalam ramai2, aku paling xmenyerlah... Mana taknya. Sume kawan2 aku comey2...hihi..Aku jek biasa2..[aku insan biasa...huhu]




Minie ~ Fifa


~sabar menunggu chicken chop~


~ni gelas pertama aku [ngeh3]. Lama sgt tunggu...adeh~

~Nadia [baru ingt nama dia..^_^]~aku ler~


Dina~Minie

Fifa~tau la lapar, tp jgn smp mkn meja lak ek [my umet]




~dh da dpan mata, ape lagi?? Jom pelahap! huhu~

~Dina lagi..adeh~


~aku lagi..tgk, dua gelas carrot jus...mmg full giler perut ni..huhu~


~Fifa ngan Farah~

Actually ada lagi gambar. Banyak kat dalam Farah punya kamera. Dia xtransfer gi...Nanti aku tambahkan la ek gmbr mana yg patut [Nak suh korang jelezzzz...hihi].

K la...Stakat ini sahaja hari ini...Wassalam...
[Kalau aku ada idea lagi, aku akan KEMBALI...i'll be back k..(^_-)}

Ps:
1.jgn mkn banyak sgt western food ni...leh menggemukkan [aku plg sensitif bab2 gmuk ni.Sbb aku jnih susah nk turunkan brat bdn. adeh...tapi dgn adanya OATku...aku xkn risau..Ngeh3]
2.en. acha membangkang aku kata mknan western ni mggemukkan...yup2! btol gak dia ckp, actually makanan kita sndiri [nasi lemak ayam berempah especially] yg mengandungi lagi banyak kandungan lemak daripada makanan western. Lemak itu pntg cuma...jgn berlebihan.. leh jadik obesiti karang..ngeh3
3.Ingt2...KPN 2043 xlpas g...Study adalah sesuatu yg pasti!! fiGhto2X!!
4.Xsabar nak g AquAriA KlcC SabtU ni...lalalala...(^_^)

6 comments:

cik agha said...

wah...chicken chop!!
aquaria~~~nk ikot...hehe...

CikGu FaTen said...

hahaha...Cik agHa x ckp lak nk ikut smlm..adeh

Xpe2..kita pegi line version lak..
dak2 bio sume...[untung Uncle EasY CornEr tuhh..hihi]

AquAria?? Bleh ikut...Smpai pUdu Jek..ngeh3...

acha said...

silap kt situ... makanan melayu nih la yg slalu wat org gemuk... cukup la ngan kanji nasi buat rasa malas, nih hampir semua jenis lauk ada santan, lemak. 2 la yg wat gemuk. huhuhu... org putih 2 bdn diorg besar sbb gaya diorg mkn 2 la. nasi sbulan skali je kot. yg len2 mkn aym, dgg, kmbing, ikan... burger mmg kurang elok... huhuhuh...

CikGu FaTen said...

hmm...

btol3..ada kebenaran di situ..

Maklumla...Org yg suka mkn nasik lemak ayam berempah mest tahu kandungan kalori dlm makanan kan...
yg mana byk...yg mana skit...huhu
[nasik lemak lebih banyak mengandungi lemak dari chicken chop.dari nama pon dah tau...adakah anda setuju?? hihi]

acha said...

hikhik... mmg benar kata tuan hamba... sesungguhnya mmg nasi ada bnyk lemak. x cukup ngan ns yg berkanji, die tmbh lemak lagi. kompom gemuk.

CikGu FaTen said...

Tapi Tuan hamba xpyh la risau...
Kalau gaya hidup mcm tuan hamba and rakan2 kat UPNM tu, xsempat nak jadik lemak...dh bertukar jadik energy...hihi

Amalkan gaya hidup yg sihat...
Hidup sukan untuk negara [ada kena mengena ke??? aduhai..(^_-)]