Saturday, November 7, 2009

BuaYa...Oh BuaYa..


Artist : Kangen Band
Lirik Lagu : Kangen Band - Yakinlah Aku Menjemputmu


Teringat selalu wajah kekasihku
Saat ku menuai lalu
Coba engkau dengarkan
Ku tuaikan nada lirik lagu sederhana
Ku ceritakan kisah tentang kita

Peluklah tubuhku bila engkau rapuh
Saat kau mulai terjatuh
Aku datang menyelamatkanmu
Ini surga kita tiada yang menguasainya
Tempat kita bersandar dan bertahta

Tenang sayang, ku pasti akan datang
Yakinlah aku menjemputmu
Jangan menangis, hapus air matamu
Yakinlah ku tetap milikmu

Tenang sayang, ku tepati janjiku
Karna kau wanita terhebat
Peluk tubuhku, matilah di pelukanku
Biar seluruh jagad raya tahu

Tenang sayang, ku sambut engkau datang
Ku yakin engkau menjemputku
Jangan menangis, hapus air matamu
Yakinkan ku tetap milikmu

Tenang sayang, ku sambut engkau datang
Ku yakin engkau menjemputku
Peluk tubuhku, matilah di pelukanku
Biar seluruh jagad raya tahu kau milikku


Ari ni aku xdek nak cite ape... Tadi aku dgr lagu nih kat winamp aku, tetiba je macam berminat nak buat ulasan kat blog pasal lagu nih..Hihihi...

"Yakinlah ku datang menjemputmu..."
Fuh.. Ada ke lelaki macam tuh kat dalam dunia nih?
Yang aku jumpa, rata2 kebanyakannya adalah mereka yg berselindung disebalik topeng kebaikan, sopan, hormat perempuan, but actually...BUAYA DARAT..(^_^)



Kalau korang baca coretan aku nih, mesti korang ingat aku nih anti ngan lelaki...
Nope...i'm not...
Nak kata aku penah dikecewakan?? hmm.. penah la jugak...
Penah mengecewakan??? hmm.. mungkin...

BAgi aku, lelaki susah nak ditafsirkan...kenapa?? Don't know...huhu
Bagi aku diorang ni complicated...X semua..Segelintir...
Mulut manis, pandai mengayat2 pompuan...Time diorang nak kat pompuan tu, diorang tatang elok2, jaga baik2...tapi, bila dah puas, buang jek...
Hello, ingat pompuan ni macam lampin pakai buang bayi??
Dah bosan, cari yang lain..amboi..banyak cantik...[rupa macho tp hati busuk..huhu]
Xdek guna beb...

Mungkin bagi BUAYA DARAT ni, pompuan dah terlalu banyak kat dunia nih.
SO dia leh pilih je yg mana dia suka...yg dia xsuka? Buang tepi la beb... xkan la nak simpan lak...Nilah nasib kaum pompuan kan...Bilangan kita yg ramai ni dijadikan sebagai satu agenda utk diorang mengatur permainan...Permainan dunia...

Kenapa aku nak marah sangat dengan BUAYA ni?
Sebab kawan2 aku ramai yg dah terkena...
Ape salah diorang? DIorang bkn main sayang lagi... SAbar dengan kerenah pakwe masing2.. Tup2... dapat tau pakwe diorang ada pasang yang lain...
Ada lagi tau. Ada la sorang hamba Allah ni [kawan aku la gak], laki tu siap datang umah jumpa mak ayah dia lagi...tapi? Lastly??? Hahaha...Bongok kan...
Berani sampai tahap macam tu sekali..tapi last sekali mak ayah kawan aku dapat tau yg laki ni memang xikhlas ngan anak diorang...
Macam mana diorang dapat mencium bau ketidakjujuran ni???
Actually ni idea mak kawan aku. Mak dia ni bagi aku sempoi r and open minded.
Tapi dalam diam2, rupa2nya mak kwn aku ni ada strategi dia tersendiri upenya...
Nak dijadikan cite...dia amik no lelaki yg ngorat anak dia tu, pastu pura2 salah nombor, [mak kwn aku ni guna nama "Siti"]...laki tu layan jek...last2 jadik kawan...
Laki tu punya la percaya kat "Siti" ni, dah anggap kwn baik kot, dia pegi cite sume kisah2 dia kat "siti" nih...LAstly, tercerita pasal dia tgh ngorat awek lain [bkn kwn aku la mknanya] kat siti tu...HAhaha...Pecah tembelang sey...
Padan muka...Apa yg aku leh kata tentang lelaki BADIGOL nih???hMmm...
SENGALLLL...!!!

Ada penah gak ar kawan aku bagi tunjuk muka BUAYA ni kat aku.
Fuh! Bkn ensem pon [bukan nak ngutuk, tapi ini adlh fakta, bkn auta]
Dalam ati aku la... muka macam nih pon leh jadi BUAYA???
Hahaha...
Mulut manis kot... biasa la... tapi betol gak.. Buaya kat sungai tu ada ke yg lawa? ensem? Semua berkerutu jek... NGEH3x...Ups...terkutuk...Maaf sang BUAYA2 sume...


~~mungkin BUAYA DARAT adalah fakta. Ada Manusia yg ada genetik BUAYA (^_^)~~

WEi BUAYA!
JAngan ingat pompuan senang dipermainkan...
Korang beringat la... Kalau korang permainkan kaum hawa, ape perasaan korang bila ada orang permainkan perasaan adik, kakak, atau makcik korang???
Of course la marah kan...
So, same la ngan kitorang...
Kalau korang nak jugak jadik BUAYA, Ape kata korang pg Sungai kt Sabah or Sarawak sana tuh... Cari buaya betina [yg betul2 reptilia].
Ha! yg ni barulah sepadan ngan korang...ngeh3....

Aku pon ada gak nk marah ngan kawan2 aku yg certain ni still lg teringat2 kat BUAYA diorang tuh... Ape Kes??? Perlu ke???
Kaum hawa bukan lemah sangat...cuma kami lembut hati...
tapi jgn ingat BUAYA2 leh permainkan naluri suci kami...
Last but not least...
Cubalah belajar untuk hormati kaum hawa...

Ni aku nak sertakan lirik lagu ROSSA - HEY LADIES
AKu tujukan kepada sume pompuan2 yg penah kena tipu ngan BUAYA2 nih..
Hope korang xputus asa..kuatkan semangat...
Kita belum berAKSI lagi...
Kalau dah beraksi...
DUNIA HANCUR...
(^_-)

da...da... sume...peace!

Rossa - Hey Ladies Lyrics

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis

Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
Kalau patah hati siapa mau nolong
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong

Memanglah tak semua laki-laki busuk
Namun ladies tetaplah harus waspada
Semogalah kita semua akhirnya
Mendapatkan cinta yang tulus

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis


Ps:
1.saje2 jek...coretan perasaan...peace! (^_-)
2.aku tujukan pada Sang BUAYA...
3.Hormatilah wanita seadanya...korang pon bknnnye perfect! Remember that...

16 comments:

Faten Atikah said...

Aku x benci pada lelaki...

Tapi jgn membuatkan aku benci pada lelaki...(^_^)

Tq to Yap n Raja (^_-)
[both aku anggap as my bestfriend di UPSI]

vanspreda said...

waaaaa..ni bukan benci laki da ni..
are u les?
haha

CikGu FaTen said...

Amboi mulut...

Les???
Sorry bro....
That word is not exist in my life dictionary...

KEnapa??
Awk terasa ke???
BuaYa DaRat??? (^_-)..

Lebah said...

wah tuduhan yg melampau...

plezz baca blog nie bro dgn hati yg suci...u know what all about...

p/s: kenyataan yg tak dapat disangkal...lelaki mmng tak boleh dipercayai!

CikGu FaTen said...

hahaha...

btol tu Cik Lebah...
I really2 agree wif u...

Asyraf Ahmad said...

aku selaku lelaki, mengaku bahawa apa yg ko cakap ni ada benarnya.. :)

jgn risau, xsemua lelaki badigol camtu..
"perempuan yg baik utk lelaki yg baik.."
Allah maha adil..
kalo ko baik, insyaAllah jodoh ko adalah org yg baik2..
kalo ko badigol, badigolla jodoh ko nanti..

life is vice versa.. what u give, u will get back.. hari ni laki tu mainkan org, xmustahil 1 hari nanti dia akan kena main.. jgn risau.. :)

CikGu FaTen said...

haahaa...
tHanks Yap...

U r da best among the best la..huhu
Terharu2...

aku xmarah sgt...
Atas org tu la nk anggap aku ni ape...
Redha jek r...
asalkn kwn aku yg terdekat mengenali aku...

Huhhhuu...

[neway...din..u also my friend...for me la...]

Asyraf Ahmad said...

hahaha...
update selalu faten...
bolehla aku jenguk selalu nanti..
:)

CikGu FaTen said...

insyALLAH...

Asal ada org suka baca blog nih...
AKu akan lbih bersemangat lpas nih..hihi

TQ kwn2ku...(^_-)

vanspreda said...

hehe..
don't think laki ni sumernyer buaya darat..
yg prmpuan kalau bwat cmtu so ap kite nak kater?

masyarakat sering lihat llaki sahaja yg terlibat dlm mslh yg awk kata, tp prmpuan cmner?

u never think on what u said.

so sy bg awk cdngan kalau prmpuan bwat cmtu awak letak la tajuk " PEREMPUAN SUNDAL"

acha said...

hahaha.. aku pon x pasal br tulis pasal pompuan kt blog aku.. gi la tengok apa aku tulis.. huhuhu..

www.4-1nlab.blogspot.com

CikGu FaTen said...

En Din syg...

sy dah byk kali bagi penekanan...

Buaya..Oh bUaya saya tujukan pada mereka2 yg sememangnya buaya..[lain la kalau awak yg trasa..sy xtau la nk ckp macm mana, huk3..]
Selain tu, sy tulis topik nih sbb tetiba terkenangkn kwn2 pmpuan sy yg pnah kna dlu..

Jgn la serius sgt beb...
ini mmg adalah isu gender...yup..so sory..
neway...ni hanya coretan ek..bkn nk buruk2kn sume lelaki..

Pd en acha lak..sy dh bc blog awk...
interesting...
neway, sy xbenci laki...
walhal plg suka tgk korang..tambah2 kalau pkai seragam lengkap..Fuh!..hehe
sume "macho"2x...
Truskn berkhidmat utk negara...Yeah! (^_-)

acha said...

untuk pengetahuan cg faten, masa aku sy tulis blog 2, sy blum baca pon blog nih. huhuhu... so bukan dgn niat nk paku cg faten or ape ke, just ada la kes kt sini yg pompuan wat hal. so, teringin nk tulis.

kebetulan yg x dirancang k? yg benci askar 2, sbenarnya, masa nk ngayat awek sy dl, die kata, die plg benci askar, sbb askar playboy. but skang, die tarik lik ape die ckp. huhuhu...

CikGu FaTen said...

huhu...so sweet...

Comey awek awk...
hope korang bahagia...amin..(^_^)

missZie Aziz said...

hot...panas tol cite nie...
pe2 pon...u go gurlz!

chayok2...

i like ur opinion...!!!!
really much!!!!

CikGu FaTen said...

Ahahah...ada penyokong baru nmpaknye...huhu

Xnak dah kontoversi2 nih...huhu

Actually ni utk sang buaya jek...
KAwan2 hawaku please....jgn salah anggap pada semua kaum adam...

ape yg diceritakan adalah berkenaan dengan ape yg berlaku kat kawan2 aku...
Xdek kena mengena nk kutuk kaum laki...

Kaum laki ni susah kita nk tafsir dia...
kadang2 kita pk dia nih jahat...tp actually, dia sebaik2 manusia...huhu

Penekanan diberikan pada lelaki yg benar2 buaya...
U deserved this!
huhu...
Jangan berani2 coba2 ek...
"Kalau Nak sGt Tgk dunIa KorG HancuR apaBiLa wanIta BeraKsi...JusT TrY...wAit..aNd...SeE.."
Remember this!! (^_-)